28 d’octubre de 2008

Arxiver@s de saldo?

L'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentalistes de les Illes Balears, coneguda com ABADIB, ha fet arribar a l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany una queixa referent a la convocatòria d'una plaça de "Normalitzador/Arxiver".
La pretensió d'aquest ajuntament és cobrir dos llocs de treball amb un sol professional, de manera que, a judici d'ABADIB, no es garanteix que la persona que obtingui la plaça tengui els coneixements teòrics i pràctics necessaris per portar endavant una feina tant delicada com és la d'arxiver/a.
L'opinió és compatida pels professionals de biblioteques i arxius que treballem en l'àmbit pitiús, representats per aquesta associació professional.
Cal tenir en compte que l'arxiu d'una institució és un departament transversal que afecta al funcionament de tota la institució: tots els departaments, tota l'activitat, tots els tràmits de la institució es veuen afectats pel funcionament de l'arxiu.
Un arxiu ben gestionat des del mateix naixement de la documentació, des dels arxius d'oficina o dels departaments, fins que la documentació és custodiada al dipòsit arxivístic ha de poder garantir l'eficiència del funcionament de cada departament, cada oficina, cada servei, en proporcionar-los els expedients necessaris en cada moment.
Una institució amb un arxiu desorganitzat pot esdevenir un autèntic caos.
Per això, en convocar-se una plaça en que la titulació exigida és de filòleg o filòloga i la formació arxivística no es garanteix salten les alarmes.
Podeu veure la notícia aquí.
Podeu veure les bases aquí.