13 de març de 2009

Un incendi afectà la biblioteca de Santa Eulària

Va ser la nit de dijous 19 de febrer de 2009. En un supermercat que hi ha al costat de la Biblioteca Municipal de Santa Eulària es va ocasionar un incendi damunt les 21:30 o 21:45 h.
Una netejadora estava treballant a la biblioteca quan va sentir trons que venien del supermercat i de seguida va començar a entrar fum pels banys i per les làmpades i resquícies del fals sostre. Va ser la netejadora qui va trucar a la policia.

El foc no es va arribar a estendre a la biblioteca però si que aquesta va fer, en certa manera, la funció de xemeneia o via de sortida dels fums.
Els bombers en un primer moment pensaren que el foc devia ser a la biblioteca per la quantitat de fum que en sortia però la dona de la neteja els va dirigir al supermercat veí salvant així la biblioteca i el seu fons de les mànigues d'extinció. Posteriorment feren sortir el fum posant en funcionament un gran ventilador i obrint totes les portes i finestres.
Durant diversos dies la biblioteca no va poder obrir-se al públic donat que hi va quedar sutge i una olor de cremat molt intensa. El personal de la biblioteca i de l'ajuntament varen estar pintant, netejant i deixaren airejar el recinte durant tres dies de manera que el dia 26 de febrer es va reprendre el servei amb normalitat.
Aquell mateix divendres es celebraven a Mallorca les Jornades d'ABADIB així que a una de les companyes de Santa Eulària l'ensurt li va arribar per telèfon.
Això ens demostra que és possible que passi una desgràcia en les nostres biblioteques, i les preguntes són: els locals estan preparats per enfrontar-se a un incendi o una inundació? Sabríem reaccionar adequadament?
Notícia al Diario de Ibiza

Moltes gràcies a na Clàudia Costa per ampliar-mos la minsa informació que aparegué a la prensa.