10 de maig de 2010

Feim miracles

(Article publicat de forma simultània a Frikitecaris)

Si, senyores i senyors. Ara a la biblioteca també s'hi fan miracles. Concretament resurreccions. Però que no s'apurin els companys i companyes, que no es tracta de ressuscitar als "cenus" que poguessin morir a causa de les nostres cruentes (i sempre justificades) tortures. Els cadàvers enterrats davall els fonaments dels nostres temples del saber, els esperits dels quals es troben, sense cap dubte, patint els horrors de l'infern, bé estan on estan. Segurament escoltant recitar una i una altra vegada alguna obra infame i soporífera mentre unes diablesses es dediquen a foradar-los amb els seus talons d'agulla de fer punt... Ai! Disculpeu-me, que m'emociono imaginant l'escena i me'n vaig excessivament de la qüestió.

Estava intentant explicar que els que es ressusciten miraculosament a la biblioteca són llibres. Obres que foren relegades a l'oblit per aqueixos cenutris desalmats i ordenades i conservades amb cura pel personal bibliotecari. Els mateixos que els hi vàrem donar una mica de dignitat en la seva mort en els Dipòsits del Més Ençà ara invocam de nou aquestes obres i les ressuscitam a una nova vida, a noves lectures.

Vegin sinó la pàgina 11 del número 21 de la revista Mi Biblioteca: 10 libros escondidos en la Biblioteca Insular de Ibiza (es refereixen a Eivissa, però la marca comercial estira molt), acabant amb el lema "Libros resucitados para los usuarios".

Fa més temps també es va comentar el cas al Diario de Ibiza de forma més extensa però menys funerària.

*Nota: l'article de Mi Biblioteca només és disponible en la publicació en paper.